fbpx

ΤΡΟΠΟΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ;

1. Ισορροπημένη Διατροφή

Δίνουμε έμφαση στην ποικιλία και την ποιότητα των τροφίμων. Επιλέγουμε μια σωστά δομημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά (5μερίδες συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη). Ενισχυμένη σε ωμέγα 3 και 6 λιπαρά οξέα άκρως απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του οργανισμού και περιορισμού των κορεσμένων λιπαρών (βούτυρα, αλλαντικά, επεξεργασμένα κρέατα κ.ά.)

2.Ποιοτικός Ύπνος

Ως «ΦΥΣΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ» κατά των ιώσεων ιδίως τον χειμώνα ορίζεται ο ύπνος.
Άκρως απαραίτητος λοιπόν θεωρείται ένας 8ωρος και ποιοτικός ύπνος, που θα εξασφαλίσει τόσο την ξεκούραση του εγκεφάλου μας όσο και την θωράκιση του ανοσοποιητικού μας.

3. Νερό

Όπως όλοι γνωρίζουμε το 70% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από το πολύτιμο μας νερό. Ας μην παραλείπουμε την ημερήσια κατανάλωση τουλάχιστον 8 ποτηριών νερού (ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη), ώστε να εξασφαλιστούν τα επιθυμητά επίπεδα πρόσληψης και να παραμένει ενυδατωμένος ο οργανισμός.

4. Προβιοτικά & Πρεβιοτικά

Εντάξτε στην διατροφή σας τροφές πλούσιες σε προβιοτικά & πρεβιοτικά καθώς ενισχύουν την σωστή λειτουργία του εντέρου και συνεπώς του οργανισμού γενικότερα.
ΜΗΝ ξεχνάμε πως το έντερο μας αποτελεί τον «ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ» του οργανισμού μας!

5. Βιταμίνες

Υψίστης σημασίας για την θωράκιση του οργανισμού είναι η κατανάλωση των βιταμινών A, C και E, καθώς επίσης και ου συμπλέγματος Β. Μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής μπορούμε να καλύψουμε τις απαιτούμενες ημερήσιες ποσότητες. Σε κάποιες περιπτώσεις σοβαρών ελλείψεων ίσως χρειαστεί η λήψη συγκεκριμένου συμπληρώματος.

6. Άσκηση

Η άσκηση αποτελεί ένα από τα κλειδιά διατήρησης ενός υγιούς ανοσοποιητικού! Είκοσι με τριάντα λεπτά ημερήσιας ασκήσεως, σε συνδυασμό με τα παραπάνω βήματα, μπορεί να εξασφαλίσει την βέλτιστη λειτουργία του οργανισμού!

7. Στρες & Άγχος

Ένα από τα σημαντικότερα βήματα είναι η διατήρηση της ψυχικής ηρεμίας και θετικής ψυχολογίας, καθώς όλοι γνωρίζουμε πως το έντονο καθημερινό άγχος/στρες και η έξτρα σωματική και ψυχική κόπωση οδηγούν σε εξασθένιση του ανοσοποιητικού, επηρεάζοντας αρνητικά την λειτουργία συγκεκριμένων ορμονών ζωτικής σημασίας!!

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ
BSc ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ/ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Fitmotif profile: Λίνα Βασιλειάδου