fbpx

«Ήμαστε τόσο νέοι, όσο νέα είναι η σπονδυλική μας στήλη» J.H. Pilates.

Τι και αν είμαστε ΜΟΝΟ μεσήλικες (ή λίγο κάτω, ή λίγο πάνω)! Πολλοί από εμάς έχουμε αισθανθεί ακαμψία και πόνο στην πλάτη, ακόμη και όταν ήμασταν νεώτεροι. Οι λόγοι; Πολλοί!! Μοντέρνος τρόπος ζωής = καθιστική ζωή. Διάβασμα στα φοιτητικά χρόνια για να έχεις δουλειά, στη συνέχεια πολύ δουλειά για να αναρριχηθείς στον επαγγελματικό στίβο, ώρες στο fb για νέες γνωριμίες (!!) και πολύ σωματική απραξία, γιατί δεν βρίσκουμε κανέναν λόγο να ξεσηκωθούμε.

Κι όμως! Σήμερα μπορείτε να ξαναβρείτε την νεότητα του σώματος, αλλά και του πνεύματος (αυτά πάνε πάντα μαζί) και να ξαναγεννηθείτε από τις «στάχτες» όπως ο Φοίνικας. Δοκιμάζοντας να ενταχτείτε σήμερα σε ένα δοκιμαστικό μάθημα με την μέθοδο Pilates, θα έχετε ήδη βάλει stop σε όλα τα αρνητικά. Από την πρώτη κιόλας ώρα το βάρος από την πλάτη σας θα το ξεφορτωθείτε. Οι πόνοι που σας ταλαιπωρούσαν θα μαλακώσουν. Και θα είστε περήφανοι για τον εαυτό σας όταν μετά τον πρώτο μήνα θα δείτε κλεφτά στον καθρέπτη ότι καταφέρνετε ασκήσεις που στην αρχή των μαθημάτων σας είχατε συνομιλήσει με τον εαυτό σας: «..μπα, εγώ; ..με τίποτα δεν μπορώ αυτά.» ΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να τα κατακτήσετε αρκεί να έχετε την σωστή καθοδήγηση.

Σημαντικός είναι ο χώρος που θα επιλέξετε να είναι φιλικός και οικείος, βοηθώντας σας να ενταχτείτε σε αυτό το πολύ γνωστό (πλέον σε όλους..) είδος άσκησης. Να ενημερωθείτε για την λειτουργία και την δομή του μαθήματος και το πλήθος των μαθητών. Δεν πρέπει να λείπει ο απαιτούμενος επαγγελματισμός που χρειάζεται, όταν κάποιος εμπιστεύεται το σώμα του και την υγεία του σε ειδικούς. Σημαντικό ρόλο έχει η εξειδίκευση του δασκάλου που θα σας μυήσει σε αυτή την μοναδική, ευπροσάρμοστη για όλους τους σωματότυπους άσκηση. Κάθε ολοκληρωμένος χώρος που διδάσκεται η μέθοδος Pilates χρειάζεται να είναι εξοπλισμένος από τα αυθεντικά όργανα της μεθόδου Pilates (universal reformer, cadillac, wunda chair κτλ). Άλλωστε όταν μιλάμε για την μέθοδο Pilates αναφερόμαστε σε ασκήσεις εδάφους για να μάθετε την τεχνική και στην συνέχεια να την εξελίξετε με την χρήση των όργανων. Ρωτήστε, αναζητήστε και πάνω από όλα δοκιμάστε την μοναδική αυτή προσέγγιση εκεί που θα νιώσετε: «αυτό το στούντιο μου αρέσει..».

Ανάλογα λοιπόν με το studio που θα επιλέξετε μπορείτε να έχετε διαφορετική δυναμική στην άσκηση σας. Μην ξεχνάτε όμως! Θέλετε πρώτα να ξεμουδιάσετε και να τεντωθείτε και μετά να δυναμώσετε. Τι να τα κάνετε τα δυνατά μπράτσα αν ο αυχένας δεν μπορεί να στρίψει; Αφήστε το σώμα σας να ενεργοποιηθεί και μετά η ενδυνάμωση είναι εύκολη υπόθεση για τους επαγγελματίες που ξέρουν να σας γυμνάσουν. Έτσι θα βρείτε προγράμματα ενδυνάμωσης, για ευεξία ή αντιστρές, για εγκύους, για μετεγχειρητικές καταστάσεις, για ανακούφιση πόνων κα. Όπου όμως και να επιλέξετε να ξεκινήσετε γυμναστική με την μέθοδο Pilates ένα είναι σίγουρο, ότι έχετε κάνει μια πολύ καλή αρχή.  Το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί!

Χριστίνα Πολύζου
Pilates Master Trainer

Fitmotif Profile: ARTactionPilates Thessaloniki

Θεσσαλονίκη, Ίωνος Δραγούμη 57, τηλ. 2310 517 334, fb: ARTactionPilatesThessaloniki

www.artactionpilates.gr, e-mail artactionthes@gmail.com